Piushaven 20

Het gebouw, een ontwerp van de Tilburgse architect Jos Donders, bestaat uit twee delen: een deel met een houten sheddak, gebouwd in 1933 en een deel met een stalen sheddak, gebouwd in 1937. De twee delen zijn later aan elkaar verbonden met een overdekte gang. In het pand werd de Regenkleedingfabriek Brabant gevestigd, onderafdeling van Hollandia Kattenburgfabrieken te Amsterdam. In 1942 zijn achter het pand schuil-loopgraven gebouwd.

In 1964 is het gebouw in opdracht van N.V. Hollandia grondig verbouwd en daarbij is de oorspronkelijke gevel sterk gewijzigd. De naam werd omgedoopt tot Regenkledingfabriek Falcon. Eind zeventiger jaren sloot de regenkledingindustrie en kwam het pand een periode leeg te staan.

Na vervolgens enkele decennia in gebruik te zijn geweest als bedrijvenverzamelgebouw, werd Martin Huijbregts in 2014  de nieuwe eigenaar. Hij was met zijn bedrijf FIORI al geruime tijd huurder van het linkerdeel. Met gevoel voor het karakter van het pand is het opgeknapt en behalve FIORI zijn er diverse hippe bedrijven, een restaurant en een ambachtelijke bakker in gevestigd.

Klik op de foto voor een vergroting met onderschrift.