Op huisnummer 55 en 56 was graan- en diervoederhandel Schraven-Eijsbouts gevestigd. Voor dit bedrijf voer op 20 maart 1923 het allereerste schip de Piushaven binnen. Het was de ‘Davo’ van de firma Noury en Van der Landen uit Deventer. Het schip loste 1.500 balen tarwebloem. Ook de twee volgende schepen brachten lading voor dit bedrijf.
Jacobus Schraven kocht op 24-jarige leeftijd een in 1846 gebouwde molen, in de nog vrijwel onbebouwde wijk Broekhoven. Hij werd zelfstandig molenaar. Daarnaast leverde hij ook veevoeder aan Tilburgers die varkens en kippen hielden voor eigen gebruik. Schraven begon later een groothandel om aan boerencoöperaties te leveren. Het florerende bedrijf Schraven-Eijsbouts huurde voor de opslag en verwerking van meel, graan en voeder steeds pakhuizen. De echtgenote van Jacobus Schraven was een voortvarende zakenvrouw en op haar aandrang werd in 1925 een eigen pakhuis gebouwd aan de Piushaven, naar ontwerp van de Tilburgse architect Van Poppel. De oudste dochter, Catharina, legde op 10 mei 1924 de eerste steen. De in 1923 aangeschafte vrachtwagen, een Ford, was de eerste vrachtwagen die in de Piushaven rondreed.
In 1930 werd aan het magazijn een scheepselevator (zuiginstallatie) gebouwd. Daardoor konden de graan-schepen eenvoudiger gelost worden. Dit maakte de zakkendragers overbodig. In 1932 werd naast het pakhuis een nieuwe maalderij en veevoederfabriek gebouwd. Later verhuisde ook het kantoor aan de Broekhovenseweg naar de Piushaven.
In 1961 verliet Schraven-Eijsbouts de Piushaven en verhuisde naar industrieterrein Kraaiven.
Klik op de foto voor een vergroting met onderschrift.